SAYFA YÜKLENİYOR...
Beha Hüseyin Köprülü Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı
Kıbrıs Vakıflar İdaresi ile Gönyeli-Alayköy Belediyesi iş birliğinde, hayırsever Beha Hüseyin Köprülü’nün katkılarıyla inşa edilen Beha Hüseyin Köprülü Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.
Açılış törenine hayırsever Beha Hüseyin Köprülü ve ailesinin yanı sıra Başbakan Ünal Üstel, 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bazı bakanlar, milletvekilleri, Kıbrıs Vakıflar İdaresi (Evkaf) Genel Müdürü Mustafa Tümer, Gönyeli-Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Demirhan Camii İmamı Muharrem Bozkurt tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla devam etti.
Törende sırasıyla hayırsever Beha Hüseyin Köprülü, Gönyeli-Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Mustafa Tümer ve Başbakan Ünal Üstel konuşma yaptı.
Başbakan Ünal Üstel konuşmasında, hükümet, yerel yönetimler ve hayırseverlerin iş birliğiyle ülkeye önemli eserler kazandırılmaya devam edildiğini vurgulayarak, Kıbrıs Türk halkının tüm zorluklara ve ambargolara rağmen kimliğinden, inancından ve değerlerinden ödün vermeden varoluş mücadelesini sürdürdüğünü ifade etti. Üstel, Beha Hüseyin Köprülü Camii’nin ülkeye ve İslam âlemine hayırlı olmasını diledi.
Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Mustafa Tümer ise konuşmasında, cami açılışıyla birlikte köklü bir vakıf medeniyetinin ve hayır geleneğinin yaşayan bir halkasına daha şahitlik edildiğini belirtti. Tümer, Beha Hüseyin Köprülü Camii’nin Alayköy için huzur, bereket ve dayanışma merkezi olmasını temenni ederek, eserin hayata geçirilmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti.
Gönyeli-Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu da konuşmasında, kentin sadece fiziki yatırımlarla değil, manevi değerler ve birlik ruhuyla büyütülmeye devam edildiğini belirterek, söz konusu caminin geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir gönül köprüsü kurduğunu ifade etti.
Hayırsever Beha Hüseyin Köprülü ise konuşmasında, caminin temellerinin Osmanlı dönemine uzanan köklü bir tarihsel mirasa dayandığını belirterek, eserin KKTC’ye ve tüm İslam âlemine hayırlı olmasını temenni etti.
Konuşmaların ardından Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Dursun Ali Coşkun tarafından dua okunarak Beha Hüseyin Köprülü Camii ibadete açıldı. Açılışın ardından katılımcılara lokma ikram edildi.
Beha Hüseyin Köprülü Camii’nin, başta Gönyeli-Alayköy bölgesi olmak üzere ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlı olmasını temenni eder; eserin hayata geçirilmesinde emeği bulunan hayırseverimize, kurumlarımıza ve katkı koyan herkese teşekkür ederiz.